Jahapp, lite skadad är man nog allt… Samlingen av quattro-prylar är rätt så rejäl, skulle nog kunna inreda ett litet museum med broschyrer, småbilar, böcker och sist men absolut inte minst, radiostyrda bilar…

I somras köpte jag bilen till höger, det är i grund och botten en Kyosho Landmax, med en kaross från www.rallyclassics.se. Den fick jag tag i från en samlare som sålde via Tradera. Tog därefter kontakt med de på Rally Classics och beställde fler karosser och gav mig ut på jakt efter fler Landmax-chassien. Fick tag i en Volvo S40 Racing-version och till vänster är nu resultatet av det bygget. Sjukt snygg, eller hur?

Det är 1:8-versioner, så de är stoooora! 1:43-bilarna på taket skvallrar lite om storleken.

Sedan över till en lite mindre bil, det är en Tamiya från 80-talet, modell 58036 för att vara exakt. Köpte för några årsedan en sådan kaross och dekalkit, så den har jag byggt ihop nu också. Dessa är nästan hårdvaluta 🙂

Nu över till nyare 1:10-versioner, den till vänster är en Carisma RTR-kit, kostar inte mycket och gör sig bra på hyllan. Den i mitten är en relativt ny utgåva från Tamiya/Carson som jag köpte 2007. Köpte två då, har en obyggd kvar i låda.
Den högra är en Rally Legends-kaross med LED-kit på ett Tamiya TT01E-chassie. Samtliga 3 är körbara.

Nu till några karosser, har chassie till dessa, men har inte tröstat att borra hål i de ännu… Pikes Peaken köpte jag från en firma på Ebay som håller till i Canada. Den i mitten är ännu en Rally Legends och den till höger köpte jag från en kille i en RC-grupp på Facebook. Har aldrig sett ett dekalkit med de färgerna till salu, så är riktigt glad att jag har fått tag i den!

Den mest udda jag har är en 1:8-kaross från 80-talet. Härligt motivlackad och med ett chassie från ett svenskt företag som enligt ryktet gjorde runt 1000 bilar totalt. Det heter Toringe, har manualerna, kanske borde scanna in dessa och lägga ut för att hålla historiken vid liv.

Här är några till roliga bilar jag har, dessa bilar är körbara och tanken var att ha dessa chassien till karosserna ovan, men tycker att de är sjukt snygga, så det får bli nya chassien till de ovan tror jag. Porschen köpte jag på Tradera, men LED-kit och allt, riktigt snygg och i nyskick. Lancian har en kaross från Killerbody och BMW:n är en Tamiya som jag lackat och dekaltrimmat själv. Audi R8:an till höger är ett snabbt monster med borstlös motor och ett TRF415-chassie i kolfiber och med mycket alu-delar. Gör över 50km/h och är lätt att köra sönder om man kör inspirerat.

Jag har flera quattro-byggen på gång, så inte sista gången det dyker upp RC-bilar här 🙂

God fortsättning på 2017!!