2011-08-18
Idag besiktigade jag bilen för första gången! Resultatet var godkänt utan anmärkning! Gott!!
Jag tycker att de som jobbar på Bilprovningen i Falkenberg är grymt trevliga, alla de jag har besiktigat hos där verkar ha ett genuint bilintresse, så det blir alltid en resa dit. Tyvärr är det lite långt att åka, har ju runt 5-6 mil till alla Bilprovningens anläggningar i närheten. Blev lite stressigt idag, för jag skulle varit inne 14:50, men tog en tidigare tid och det var precis att jag hann dit, hade 4 minuter tillgodo vilket är lite i minsta laget för att jag ska känna mig nöjd.

Här är en dagsfärsk bild på den nybesiktigade pärlan

2010-06-30
Hepp, det var värst vad jag var dålig på att uppdatera… Nåja, det har inte hänt så mycket i garaget och jag ställde faktiskt inte på urisen förrän i början på juni eftersom jag har byggt vedbod, planterat granplantor och annat i första hand. Jag har kört en del nu men jag försöker få bukt på mitt lilla laddtrycksbekymmer, den vill ladda för mycket och jag har letat läckage och bytt magnetventil m.m. och det har bara blivit lite bättre så jag tror det är en luftläcka någonstans. Hittade ett hål på slangen till intercoolern, men den gick inte att köpa längre, så det fick bli till att limma en massa istället.
Ska ge mig på att byta olja i diffen och lådan nu, för snart är det GT-träff i Linköping och då blir det uris dit 🙂
Kolla här för träffinfo:
http://bilsnack.com/gt/viewtopic.php?t=4216

2009-10-09
Fredag, så gött! Fick paket idag igen, denna gången blev det tändstift från England. Det blev Bosch Platinum F5DPOR och de hade kostat runt 187kr/st på Mekonomen, men jag fick fem nya från en firma i England för 626kr inkl. frakt! Bytte de ikväll och var ute och körde några mil, passade på att fylla tanken också, ifall det inte blir mycket mera körande. Det är bra att ha fullt med soppa i tanken så att det inte bildas kondens i tanken i onödan.
Fick även hem lite kuriosa som jag köpte på Ebay.de, en Herpa-lastbil med ett Audi Sport-flak i de klassiska färgerna. Börjar att bli fullt i skåpen nu…

2009-10-06
Hämtade lite smådelar på Audi i förra veckan, se bilder här:
http://bilsnack.com/gt/viewtopic.php?t=3840
Idag bytte jag spolarmunstyckena på huven, snacka om att det blev snyggt. De gamla såg riktigt tråkiga ut om man jämför med de nya! Gött!
Bytte även ”kylarplasten”, vilket inte gjorde så stor skillnad efter att jag lackade till originalet, men ska det vara, så ska det vara ordentligt 🙂
Fixade även dit räffelniten i gångjärnet på passagerarsidan, så nu knakar det inte längre. Skruven som satt där var lite sliten, så det var ett himla liv när man öppnade dörren. Nu går den fint och tyst, enda nackdelen var att jag slog sönder plasten till dörrbrytaren, så det blir till att beställa lite fler delar igen… Har man inte jobb så skaffar man sig 🙂

2009-09-29
Batteriet är inte i toppskick, så det får bli ett nytt sådant till nästa säsong. Men det blev lite körande idag, hade den till jobbet och det är nästan så att man vill att det är längre till jobbet än bara 11km sådana här dagar 🙂
Det var dessutom kanonfint på kvällen, så det blev en kort fotosväng då, kom dock ut lite för sent, så det blev bara några bilder.

För några fler bilder, kolla här:
http://bilsnack.com/gt/viewtopic.php?t=3833

2009-09-28
Inget quattro-körande i helgen…Nästan bara taktegelbärande 🙂
Snart det dock dags att ställa av urisen och invänta frusna sjöar så man kan ut och testa quattron på allvar!
Idag fick jag dock två paket så jag har skaffat mig lite att göra, tog en kass bild med mobilen på objekten. En ventilkåpa och ett insug som ska poleras!

Vill ju inte skruva loss originaldelarna och experimentera med dem, så det fick bli delar från säljare på NordicAudi.

2009-09-22
Det var ju fint i förra veckan, så det blev några mil med urisen, blev någon tur i helgen också faktiskt. Fasiken vad rolig den är att köra!!
Idag fick glasmästaren hem limmet, så idag kunde jag limma dit backspegeln igen, lyckades ju komma emot den med PC:n, så den lossade… och tog med sig en bit av rutan också. Hade backspegel-lim hemma så jag limmade dit den igen, men det höll inte så bra, fick med mig ÄNNU mer av rutan när jag skulle justera backspegeln. Limmade den lite vid sidan av istället. Får bli en ny ruta så småningom…

2009-09-15
Inget mekande eller någon utställning, har bara kört en del med den. Får ju passa på när det är fint väder, för det är ju snart dags att ställa av den…
Vore kul att köra den på bana… Hornen växer ju ganska lätt när man är ute och kör…

2009-09-07
Hmmm, vädret har gjort att urisen mest har stått inomhus… Putsade en del i lördags och var på Street Car Fest i Anderstorp med den på söndagen. Det var ett gäng fina bilar att kika på, men det var en ganska liten tillställning annars. Kanske är bra att garagesäsongen börjar inom kort…
Idag fick jag hem lite olja, vi var några stycken som beställde olja från www.mapodo.de och jag köpte 3 liter Castrol TAF-X till lådan och SAF-XJ till diffen. Det blev några hundralappar billigare än i Sverige…

2009-08-29
Tänkte ägnat helgen i garaget, men igårkväll såg jag att det var en stor sportvagnsträff mellan Tranemo och Borås. Blev till att gå upp tidigt idag och lasta bilen för avfärd dit. Tyvärr kom det väldigt många skurar, men det var en av de trevligaste träffarna jag har varit på. Gratis inträde, mysig miljö och en MASSA fina bilar! Även här var det många som var framme och pratade urquattro 🙂
Här hittar du mina bilder från träffen:
http://bilsnack.com/gt/viewtopic.php?t=3756

2009-08-25
Har kört en del med bilen senaste veckan, men inte skruvat något. Fast ikväll hade brorsan lånat smörjgropen på jobbet, så jag passade på att köra över och tömma någon sprayburk med underredsmassa på broms- och bränslerör. Allt såg fint ut, men man kan aldrig rostskydda för mycket 🙂
Kollade lite bussningar samtidigt och det verkade OK. Stödlagret för kardanaxeln var ganska sladdrigt, men jag vet inte hur flexibelt det ska vara. Ska fråga de som vet bättre. Ska beställa olja till diff och låda i veckan, måste ta reda på vad som rekommenderas! Tips emottages gärna!

Anmälde mig nyss till Street Cars Fest i Anderstorp den 6 september, man får ju inte missa ett event som är så nära!

2009-08-16
Ojojoj, vilken dag det var på Vallåkra! Det var hur många som helst som var framme och pratade och fotade urisen. Trodde aldrig att det skulle finnas ett så stort intresse för den. Helt otroligt roligt! Blev intervjuad och fotad av Bilsport, så om Ni ser en ful nuna i tidningen med en 1:43-uris i händerna och en 1:1-uris i bakgrunden är det bara jag 🙂

Tidigt idag på morgonen, steg upp 03:15 och kom ner till Vallåkra 5 minuter innan de öppnade, så det blev till att köa en stund.

Så ser det ut i motorrummet nu! Har fixat och donat en hel del 🙂

Det var folk framme så gott som hela tiden! Unga som gamla och många läste mina snabbt fixade info-tavlor!

Är helt slut nu efter en lång och trevlig dag. Sista semesterdagen var det visst också… Bara ett år kvar till nästa semester…

2009-08-15
Hela den här dagen har handlat om urisen, körde några mil idag på morgonen därefter blev det biltvätt och MYCKET putsande. Har dammsugit bilen, behandlat skinnet med lite ”smörja”, har fixat lite med pensel och bättringsfärg, bytt till en ny plastkåpa över kupéfläkten, monterat fler nya lyktlister, sprutat lite rostskyddsmedel på strategiska platser, kört med vinylglans i mängder plus att jag har skrivit ut lite bilder som jag tänkte ha på Vallåkraträffen imorgon. Plockar även med mig några småmodeller och lite annat skyltmaterial så det blir lite roligare runt bilen. Emil i Halmstad ringde och han hade en massa 100-årsmaterial från Audi, så jag kommer att ha någon sådan låda vid bilen som intresserade kan få ta med sig hem.

Ska nog krypa till kojs tidigt, klockan ringer 03:30, så jag kommer iväg vid 04:15… Gonatt 🙂

2009-08-14
Idag fick jag hem lyktsargerna som sitter under lyktorna, så de ska skruvas på plats imorgon. Bytte dock olja och filter på pärlan, det blev helsyntetisk Mobil1 5W50 från Ullared. Köpte två dunkar där igår (429kr/dunk) och det gick åt ca 4.5liter, så nu är det bara att skaffa olja till lådan och diffen!
Bytte även backspegel på passagerarsidan till en ny som jag har haft liggandes, det var nämligen lite färgsprut på den som satt på bilen… Snyggade även till listen på den dörren och så fixade jag till toppen på kylaren så att den inte ser så ful ut längre. Luftstyrningen framför kylaren fick sig också lite färg så att den inte ser så sliten ut.
Sist men inte minst, idag åkte min gamla Audi 100 till skroten. Har haft den sedan 1998, så det var lite tungt, speciellt när det visade sig att de lyfte den i taket och ställde den ovanpå två Volvolik…

2009-08-12
Har målat golvet i garaget så urisen har fått stå ute några dagar, men idag släpade jag in billyften och nu fick den äntligen stå under tak igen. Passade på att ta några bilder på motorrummet efter att jag har fått dit den nya kåpan över tändstiften.


Finns lite att putsa på, men man kan ju inte göra allt på en enda gång 🙂

Den blir nog Vallåkra med urisen på söndag, förresten!

2009-08-11
Har den senaste veckan pysslat med lite av varje på bilen. Har även beställt en del nya delar på Audi, Sonny på Svenstigs i Smålandsstenar är min reservdelshjälte! Har bytt magnetventilen till som styr wastegaten, monterat en ny 20V turbokåpa med nya skruvar i motorrummet och så har jag bytt lite smådetaljer i plast inne i kupén. Har även monterat laddtrycksmätaren i handskfacket, vill inte att den ska synas i onödan.

2009-08-01
Vi passade på att åka och besöka Audi 100 Coupé S-träffen i Halmstad, det var tyvärr inte många svenskar där, men det intresset för urquattron var riktigt stort. Riktigt kul träff!

Brorsan tog en bild när det var ett gäng och kollade in bilen:

Tog även lite bilder på vågen i närheten av Nissaström:
Sidan
Utan folk i bilen och halv tank stod vågen på 1420kg!

2009-07-31
Lite småputsande på bilen och montering av dekaler på sidorutorna och bakluckan. Har gjort dekalerna själv, maila mig på edis@gtcoupe.se vid intresse av sådana, säljer de för 50kr/st.

2009-07-27
Lackbehandling, först Lahega Finecut 17, sedan rentorkning med sprit så att ev. fett försvinner. Därefter Lahega Brightgard 37A och 37B så nu ska den stå och få härda i lugn och ro några dagar.

2009-07-26
Körde en grundlig tvätt, men avfettning, högtryckstvätt och avslutade med att ”lera” den. Fick bort en massa skit om man säger så…

2009-07-25
Monterade en laddtryckmätare så jag har lite koll på turbon. Magnetventilen som styr wastegaten ska bytas för den kärvar trots smörjning. Bilen skenladdar tills ECU:n slår av vilket inte är helt bra, men eftersom den har fungerat som shoppingbil de senaste 10 åren har den levt ett lugnt liv utan fullgasaccelerationer.
Bytte styrenheten för elspeglarna

2009-07-19
Det var silverlackad front och extraljus på den vid köpet, numera är det svarta originaldetaljer och inga extraljus kvar. Det blev som en helt annan bil.